کد کج شدن تصویر
سفارش تبلیغ
صبا ویژن
نکات مهم در کلاس داری

1-استفاده از مثل

یکی از وظایف مهم یک مربی و معلم تفهیم مطلب است.از روشهای مهم وآسان تفهیم مطلب استفاده

از مثل است.کلمه مثل 69بار در قرآن تکرار شده است.بزرگان و اساتید هم در کلاس خود از مثل استفاده

می کردند

یکی از شاگردان شهید مطهری می گوید:استاد در تفهیم مطالب از مثال های زیادی استفاده می کردند

 

و مثال های بسیار مناسبی نیز بر می گزیدند.

مثال زدن و استفاده ازمثل ویژگی و هنر خاصی را می طلبد.گاهی اوقات آوردن یک مثل ما را از هدف دورتر می کند.پس در آوردن مثل باید کاملا دقت کرد.

2-استفاده از وسایل کمک آموزشی

معلم باید سعی کند در حد امکان و مقدورات از وسایل کمک آموزشی مانند تصاویر،فیلم،پوستر،مدل و نقاشی و رایج ترین آن ها تخته سیاه استفاده نماید؛زیرا چشم بهتر از گوش یاد می گیرد و مطالب را

بهتر در حافظه انسان می سپارد و طبق آماری که برخی روان شناسان ارائه کرده اند75?یادگیری انسان

توسط چشم صورت می گیرد.استفاده از وسایل کمک آموزشی بخصوص برای نوجوانان بسیار جذاب خواهد بودو در شیوه نوین تدریس استفاده از تخته متداول ترین شیوه تدریس است و کم کم ما هم باید از شیوه های سنتی که یکجا بنشینیم و به سبک سخنرانی تدریس کنیم بپرهیزیم.

3-رعایت مقررات تدریس

معلم باید بر حسب تحمل دانش آموزان،زمان کلاس را تغییر دهد.همه دانش آموزان توان و تحمل کلاس طولانی را ندارند.بعضا می بینیم که با طولانی شدن کلاس نتیجه عکس خواهد بود.

به قول استاد عزیز جناب آقای قرائتی؛

مردم 20دقیقه اول به صحبت معلم دل می دهند،‍20دقیقه دوم گوش می دهند و 20دقیقه سوم نه دل می دهند و نه گوش،هر لحظه منتظر اتمام کلاس هستند؛با این پا وآن پا کردن،به ساعت نگاه کردن،خمیازه کشیدن،عدم تحمل و توان و وجود خستگی را از کلاس نشان می دهند.

هر گاه چراغ قرمزها روشن شدندباید احساس خطر کنی و کلاس را به پایان ببری،از جمله چراغ قرمزها همانطور که اشاره شد،بی حال شدن شنونده،به ساعت نگاه کردن،به استاد نگاه نکردنوسر خود را پایین انداختن است.

حضرت علی(ع)فرمودند:بهترین سخن آن است که کم باشد و گویا.

گفتند از سه چیز که با کلمه پر شروع می شود بپرهیزید:پرخوری،پرگویی وپر خوابی.

5-رعایت زمان شروع تدریس

الف-سعی کنید در اوج گرما و سرما کلاس برگزار نکنید.

ب-در زمانی که کودکان و نوجوانان به برنامه مورد علاقه خودشان مشغول هستند،کلاس نگذارید.مثل زمان پخش برنامه کودک از تلویزیون،زمان پخش سریال و فیلم و یا مسابقات ورزشی،به خصوص فوتبال.

6-عدم تبعیض بین شاگردان

الف-در نگاه:معلم نباید در نگاه خود به کلاس و دانش آموزان تبعیض قائل شود،چه به طور عمد و چه به طور سهو.در هر صورت باعث عدم کنترل کلاس می شود.معلم باید نگاهش را به تمام کلاس و همه دانش آموزان معطوف دارد.

درباره پیامبر اکرم آمده است:پیامبر(ص)لحظاتش را بین یارانش تقسیم می کرد و به طور مساوی به هر کس نگاه کند.

ب-در صدا:معلم باید طوری صحبت کند که صدایش در بین کلاس و دانش آموزان پخش شود و همه،صدای او را بشنوند.

ج-در خطاب:معلم باید سعی کندهمه را با یک لفظ صدا کند و اگر در این قسم دچار تبعیض شود،موجب رنجش خاطر دانش آموزان می شود.یکی را با لفظ تو و دیگری را با لفظ جنابعالی ودیگری را با لفظ حضرتعالی،این مشکل زاست.سعی شود همه را با یک لفظ محترمانه صدا کند.

7-توجه به نور،حرارت و هوای کلاس

معلم باید نسبت به این مسائل حساس باشد و به روشنایی،مقدار نور، حرارت وهوای کلاس توجه داشته باشد،که مسلما در نشاط کلاس مؤثر است.

 

منبع       روش کلاس داری           احمد طهماسبی



[ سه شنبه 91/9/7 ] [ 8:32 عصر ] [ فهیمه شکری ] نظر