کد کج شدن تصویر
سفارش تبلیغ
صبا ویژن
اضطراب چیست؟

 

اضطراب چیست

     همة انسانها اضطراب را در زندگى خود تجربه می‌کنند و طبیعى است که مردم هنگام مواجهه با موقعیتهاى تهدیدکننده و تنش‌زا مضطرب می‌شوند، اما احساس اضطراب شدید و مزمن در غیاب علت واضح، امرى غیرعادى است.

    اضطراب شامل احساس عدم اطمینان، درماندگى و برانگیختگى فیزیولوژیکى است. به‌طور کلى اضطراب یک احساس منتشر، بسیار ناخوشایند و اغلب مبهم دلواپسى است که با یک یا چند حس جسمى مانند احساس خالى شدن سر دل، تنگى قفسه سینه، طپش قلب، تعریق، سردرد و غیره همراه است.

اضطراب در کودکان و نوجوانان

     بسیارى از کودکان هنگام قرارگیرى در وضعیت جدید مثل روبرو شدن با افراد جدید، احساس اضطراب کرده و به‌طور خجالت‌آورى به مادر و پدر، افراد فامیل و یا وابستگان به اصطلاح «آویزان» می‌شوند.

    معمولاً والدین می‌توانند آنها را تشویق به خروج از «منطقه امن» بکنند. هر چند بعضى از کودکان در مقابل این شرایط مقاومت کرده و آنها را نمی‌پذیرند. به‌منظور کمک به کودکان در این موقعیت باید صبر و حوصله کافى داشت به‌طوریکه آنها احساس اعتماد به نفس کافى جهت مقابله با مسائلى که به نظرشان مشکل مى آید، را کسب کنند.

      بسیارى از والدین از این احساس کودکانشان آگاه نیستند تا روزى که آنان به مشکلى برخورد می‌کنند مثل روز رفتن به مدرسه و ... منشاء این اضطراب در کودکان ناشناخته می‌باشد. اغلب ترکیبى از یک ترس ناشناخته و فقدان کنترل همراه با یک طبیعت ناشى از شرم و خجالت زمینة بسیارى از اضطراب کودکان را تشکیل می‌دهد.

      بسیارى از شکایتهاى کودکان در دوران ابتدائى مدرسه همچون درد معده یا سوزش سر دل و یا دردهاى پراکنده دیگر، ناشى از وجود یک اضطراب نهفته در کودکان است که وجود اختلاف در خانواده و نگرانى در پدر و مادر می‌تواند از علل آن باشد که این نگرانى مستقیماً به کودک انتقال یافته و با این شکایات بروز مى کند.

درمان اضطراب

      در بعضى از موارد اضطراب بدون نیاز به درگیرى پزشک در این ماجرا می‌تواند درمان گردد. این موارد اضطراب طبیعى نام دارند که طى آن اضطراب به خوبى توسط بیمار کنترل شده و برطرف می‌شود مثل ترس ناشى از امتحان نهایى و یا ترس ناشى از مصاحبه. در چنین شرایطى استرس می‌تواند توسط اعمال و روشهاى زیر تحت کنترل درآید:

ـ صحبت با شخص مورد اعتماد

ـ روشهاى ایجاد تمرکز

ـ حمام گرفتن طولانى

ـ استراحت در یک اتاق تاریک

ـ ورزشهاى تنفس عمیق

 

نتایج وپیشنهادات

1.  در برخی ازمواردبعضی از اولیا موجب افزایش اضطراب امتحان فرزنــــدان خود می شوند لذا اولیا باید شرایط روانی وفیزیکی واجتماعی مناسبی رابرای فرزند خود درموقع امتحانات مهیّانمایند.

2.    پیشنهاد می شود که اولیای محترم جوّ عاطفی درمنزل را درهنگام امتحانات فراهم نمایند.

3.  یکی از عوامل اضطراب امتحان رفت وآمدهای خود رادر موقع امتحانات به حداقل رسانده واز میهمانی رفتن ومیهمانی خودداری کنند.

4.    یکی ازراههای کــاهش اضطــراب درامتحان روش مطالعه صحیح وتمرین مـداوم می باشد.

5.  پیشنهاد می شودکه دانش آموزان درهنگام پاسخ دادن به سؤالات اوّل به سؤالاتی پاسخ دهند که جواب آن رامی دانند وسپس درباره ی بقیه سؤالات فکر کرده وپاسخ رابنویسند.

6.  مربّیان باید درهنگام برگزاری امتحان به دانش آموزان یاد آور شوند که امتحان چیزی است که دانستهای او رامی سنجد نه آن چیزی راکه یادنگرفته ویاازعهده ی آن برنمی آید نیست.

7.  پیشنهادمی شود که مربّیان جهت کاهش اضطراب درامتحان روش مطالعه صحیح هر درس رابه دانش آموزان آموزش دهند.



[ سه شنبه 87/8/7 ] [ 5:16 عصر ] [ فهیمه شکری ] نظر