یکی از هیجان انگیزترین بازی های کودکان، بازی های تقلیدی و تخیلی است و ماسک ها برای این منظور بسیار مناسب هستند. همه ی کودکان، چه آنان که از نظر شخصیتی درونگرا هستند و چه برونگرا، از این بازی لذت می برند. کودکان ابتدا ماسکی را انتخاب و سپس نقش شخصیت آن ماسک را بازی می کنند. در ضمن استفاده از ماسک ها و انجام دادن بازی های تخیلی، نیروی تخیل تحریک و تقویت می شود. در ماسک بازی با کودکان، باید مراحل رشد و سن کودکان را در نظر گرفت. مشاهده شده است که کودکان سه – چهار ساله با دیدن ماسک های مخوف و ترسناک، حتی وقتی که یکی از نزدیکانشان آنها رادر حضور خودشان به چهره ی خویش می گذارد، بی اندازه می ترسند. گویی کودک، در این سن و سال، قادر نیست گریبانش را، حتی در موقعیت های بسیار آشنا، از چنگال خیالات واهی برهاند . چون کودکان، از نظر رشد ذهنی و روانی، به مرحله ای نرسیده اند که بتوانند مرزهای خیال و واقعیت را از یکدیگر بازشناسند، و از سویی، نیروی تخیل کودک در سه تا شش سالگی در اوج خودش است، خیالپردازی او در این دوره به حدی زیاد است که امکان دارد در بیداری نیز خواب ببیند و یا این که در شب ها دچار کابوس شود و خودش را در آغوش پدر یا مادر بیندازد و بگوید کوسه ماهی پشت پرده است و ... از این رو، به پدران و مادران توصیه می شود که از بازی های ترسناک که هیجان و خواب ها و کابوس های وحشتناکی را برای کودکان به دنبال دارد، بپرهیزند .
استفاده از ماسک برای کوکان شش سال به بالا توصیه می شود. البته، برای چنین کودکان نباید از ماسک های ترسناک و مخوف استفاده کرد. چه لزومی دارد ماسک هایی بسازیم که زمینه ی ترس و وحشت را، حتی در نوجوانان و جوانان، فراهم آورد؟ بدین جهت، پیشنهاد می شود که در مراکز تهیه و تولید اسباب بازی ها از وجود متخصصان روان شناسی و علوم تربیتی بهره گرفته شود تا شاهد عرضه ی هر گونه اسباب بازی در سطح جامعه نباشیم.
چنانچه به کودکان امکاناتی داده شود تا ماسک ها را خود تهیه کنند، از نظر تربیتی آثار بسیار مثبت و سازنده ای بر کودکان خواهد گذاشت و آنان افرادی فعال، خلاق، سازنده و مبتکر بار خواهند آمد و اسباب بازی برایشان ارزش بیشتری خواهد داشت.
انواع ماسک (صورتک) با بشقاب های یک بار مصرف
انواع ماسک(صورتک) جانوران با مقوا
با تشکر از خانم رسولی